Biografi

Jag föddes 1978 i Kalmar. 1981 flyttade jag med mina föräldrar till Varberg där jag senare gick i skolan och startade mitt första band vid elva års ålder, tillsammans med Johan Lundgren (Nina Rochelle).
Efter första terminen i nionde klass avslutade jag mina studier och jobbade som gitarrlärare på Varbergs kommunala musikskola.
När jag var sexton spelade jag in min första singel (som aldrig gavs ut) med ett kompband bestående av kända hårdrockmusiker, bla Kee Marcello (Europe), Mic Michaeli (Europé), Anders Johansson (Trummis åt bla Yngwie Malmsteen etc), Göran Edman osv.
När jag fyllt sjutton flyttade jag till Stockholm och Vårbygård där jag försörjde mig som trubadur på diverse pizzerior (Jag spelade i snitt fyra kvällar i veckan.) Hägerstens pizzeria och någon restaurang i Kungsängen var ett par av dom ställen jag ofta återvände till. Samtidigt spelade jag in olika synthpop låtar som tack och lov aldrig gavs ut.
När jag fyllt arton skrev jag låten "Rymdraket" och fick plötsligt flera olika skivbolagserbjudanden.
1997 släpptes mitt debutalbum "Pojkdrömmar". Jag var då nitton år.
Sedan turnerade jag, gifte mig, spelade in ytterligare tre soloalbum. Årsskiftet 2002/2003 lade jag av som soloartist, skilde mig och startade en skivbolagslabel på Universal, tillsammans med låtskrivaren och producenten Arnthor Birgisson som vi ganska snabbt lade ner.

I februari 2003 startade jag, Johan Lundgren och Per Wasberg bandet Nina Rochelle, jag var då tjugofem år. Markus Mustonen (Kent) hakade på som trummis efter att ha hört våra demos av en gemensam vän.
Albumet ”Om Sverige vill ha det så” släpptes samma höst och vi gav oss ut på en 40 spelningar lång turné.
Därefter gifte jag mig och fick barn och spelade in ytterligare två album med Nina Rochelle och turnerade. Roligast var förmodligen turnén i Finland och Norge där vi var förband åt Turbo Negro.

2006 började jag, av någon för mig helt obegriplig anledning skriva och hösten 2007 gavs min debutroman "Hej! Mitt namn var Elton Persson" ut.

Ett halvår senare satte jag igång med nästa roman "Din heder" som kommer att ges ut av Lind&co i mars 2009.

Stockholm 2008-10-23
Ursprungssida: www.martinsvensson.net